Uw youngtimer verzekeren.

Met een gerust hart de weg op.

Uw Youngtimer verzekeren.

Heeft u onlangs een youngtimer aangeschaft of staat u op het punt dit te gaan doen? Dan is het verstandig om nu alvast over een youngtimer verzekering na te denken. Want net als iedereen dient ook u (verplicht) een autoverzekering af te sluiten. Doet u dit niet, loopt u de kans op hoge boetes van het CJIB. Iets wat compleet onnodig is, want uw youngtimer verzekeren is een fluitje van een cent.

Voordelig verzekeren.

Uw youngtimer verzekeren is een belangrijke stap. Waar u op moet letten tijdens het uitzoeken van een verzekeraar en welke voordelen er beschikbaar zijn, leest u hier.

Nog geen Youngtimer?

Een youngtimer importeren uit het buitenland is voordelig en simpel online te regelen. Ons aanbod bevat ruim 5000 vooraf op kwaliteit geselecteerde zakelijke topklasse auto's.

Voordelig verzekeren.

U heeft inmiddels flink op de aanschaf- en importkosten bespaard. Natuurlijk wilt u dit niet verwerpen met een veel te dure youngtimer verzekering. Gelukkig zijn er binnen het verzekeren van uw youngtimer genoeg mogelijkheden. Zoekt u een overzicht van de voor u beschikbare youngtimer verzekeringen? Dan kunt u gebruik maken van ons overzicht “best beoordeelde autoverzekeringen”. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een vergelijkingssite zoals independer.

Zorg ervoor dat u het kentekennummer van uw youngtimer bij de hand heeft. Heeft u nog geen Nederlands kenteken? Dan kunt u aan de hand van een serie vragen alsnog een realistische berekening maken. Hiervoor dient u wel de benodigde informatie bij de hand te hebben. Denk hierbij aan zaken zoals het merk van uw youngtimer, het model, type brandstof en zijn gewichtsklasse. Ook wordt er gekeken naar uw leeftijd en het aantal schadevrije jaren wat u heeft opgebouwd. Klik op de button voor meer informatie.

Prijs/Kwaliteit Youngtimer verzekeringen

Zoals met zoveel dingen, betekent goedkoop niet altijd goed. Een te lage premie met een hoog eigen risico kan u uiteindelijk meer kosten dan een hoger maandbedrag met een laag eigen risico. Waar het om draait bij een youngtimer verzekering is de prijs/kwaliteit verhouding. Uw auto is immers 15 jaar of ouder. Dit betekend in veel gevallen dat hij meer onderhoud vereist dan een model vers uit de showroom. Daarom is het van belang rekening te houden met de daadwerkelijke staat van uw auto. Om voor de koop een Youngtimer aankoopkeuring is daarom altijd aan te raden.

De taxatiewaarde van uw Youngtimer

Het voordeel van een youngtimer verzekering is dat de verzekeraar rekening houdt met de bijzondere waarde van uw auto. Normaal gesproken vergoedt een autoverzekering bij total loss de dagwaarde van de auto. Bij een youngtimer verzekering krijg u met een taxatierapport de taxatiewaarde vergoedt. Helaas bieden maar weinig verzekeraars deze speciale youngtimer verzekeringen aan. Toch kunt u uw youngtimer vaak alsnog verzekeren tegen taxatiewaarde. U moet dan wel een taxatierapport overleggen dat is opgesteld door een erkende taxateur. Bij youngtimerimports.nl bieden wij u hiervoor onze jaarlijkse taxatie service aan.

Met zekerheid uw verzekering afsluiten

Wilt u precies weten hoe uw youngtimer ervoor staat. Dan is een uitgebreide check op locatie nodig. Wellicht wilt u dit zelfstandig doen. Onze checklist kan u hierbij de juiste richting in wijzen. Laat u het checken liever aan een professional over? Maak dan gebruik van onze handige en betaalbare youngtimer checkservice. Wij zullen uw youngtimer checken door middel van een aankoopkeuring. Tijdens deze keuring kijkt een erkende merkdealer uw youngtimer volledig na en leveren een compleet en duidelijk overzichtsrapport aan. Daarbij zullen wij u voorzien van advies omtrent uw youngtimer verzekering.

Premievoordelen youngtimer

Controleer bij het kiezen van uw verzekering of uw verzekeraar een aparte youngtimer verzekering aanbied. Dit kan u namelijk een behoorlijk premievoordeel opleveren. Let wel goed op de aanvullende voorwaarden die de verzekeraar stelt.  Denk hierbij aan een beperkt aantal kilometers wat u jaarlijks mag rijden. In sommige gevallen kunt u de youngtimer enkel goedkoper verzekeren als het om een tweede auto gaat. Wij kunnen een uitgebreide premiecheck voor u uitvoeren. Als u uw youngtimer via ons platform aankoopt, doen wij dit kosteloos voor u. Benieuwd wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Op onze Extra Services pagina leest u er alles over.

Heeft u nog vragen over het verzekeren van uw Youngtimer?