Uw Youngtimer transporteren.

Heeft u geen tijd, zin of de benodigde kennis in huis om uw youngtimer zelfstandig te transporteren? Geen probleem. Bij YOUNGTIMERIMPORTS.NL doen we dit al vele jaren. Hierdoor weten wij precies hoe wij dit snel en tegen de beste prijs moeten regelen. En dat zonder in te leveren op veiligheid, kwaliteit en snelheid.

Uw youngtimer transporteren.

Uw youngtimer is betaald. Nu de koop is afgerond wilt u natuurlijk zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van uw nieuwe bolide. Daarom nemen we direct contact op met de huidige eigenaar en gaan we ook meteen in gesprek met de RDW en de Douane. Hierdoor zal er tijdens het import-proces geen onnodig tijdverlies ontstaan. 

Nadat alles in gang is gezet reizen wij af om uw youngtimer naar Nederland te brengen. Onze professionele chauffeurs halen uw auto met een oplegger uit het land van herkomst. We zetten de auto op uw naam, melden uw voertuig aan bij de belastingdienst, regelen de BPM afdracht en zorgen ervoor dat er een Nederlands kenteken wordt aangevraagd voor uw youngtimer.

Als de kentekenplaten er eenmaal opzitten lopen we de auto nog voor een laatste keer helemaal na. Vervolgens krijgt hij nog een grondige wasbeurt en tanken we de auto netjes vol. Zodra we zeker zijn dat het aan niks meer ontbreekt, leveren wij uw bijtellingsvriendelijke youngtimer veilig en verzekerd, bij u voor de deur af.

Zelf transporteren.

Regelt u het transport zelf? Weet waar u op moet letten en lees onze handige tips.

Transport Service.

Wilt u het transport overlaten aan een professional? Wij regelen het voor u.

Zelfstandig uw youngtimer transporteren.

Heeft u besloten uw youngtimer zelf naar Nederland te gaan rijden? Dan is het van belang om goed voorbereid op weg te gaan. U wilt immer niet voor problemen komen te staan tijdens het transporteren van uw youngtimer. Om deze reden is het raadzaam om vooraf een helder transport-plan op te stellen. Hierdoor weet u wat u te wachten staat en waar u op moet letten.

Om het u gemakkelijk te maken vind u hieronder een aantal handige tips. Zo ontstaat er een duidelijke plan en gaat u zelfverzekerd op pad. En mocht u naderhand toch nog met vragen zitten omtrent het youngtimer transporteren? Dan kunt u ons ten alle tijden bereiken voor vrijblijvend advies op maat.

Transport tips.

Er komt veel kijken bij het transporteren van een youngtimer uit het buitenland.  Denk hierbij aan de heenreis, de afwikkeling op locatie, en alles wat er komt kijken wanneer u de grens overgaat. Door middel van deze tips hopen wij het u iets makkelijker te maken. Heeft u nog vragen of opmerkingen omtrent het zelfstandig importeren van uw youngtimer? Ons support team zit klaar om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Bekijk hier hoe u snel en eenvoudig met ons in contact kunt komen.

Voordat u onderweg gaat is een gedegen voorbereiding een must. Bepaal voor uzelf hoe u de youngtimer transporteren gaat.Huurt u een oplegger of rijdt u de auto zelfstandig terug naar Nederland? En als u zelf gaat rijden, hoe doet u het dan met de terugreis?

Wellicht gaat u samen met een bijrijder op pad, die uw huidige auto terug over de grens kan rijden? Of kiest u voor het openbaar vervoer? Wat u ook kiest, een youngtimer transporteren vereist een goede voorbereiding. En het is zoals ze zeggen: Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gaat u onderweg met de auto of oplegger? Bepaal dan vooraf welke route u het best kunt rijden. Hou rekening met drukte en eventuele wegwerkzaamheden. Zeker als u kiest om uw youngtimer op te halen met een oplegger is het verstandig uw reis goed te plannen. Zo kunt u voordat u onderweg gaat proberen landweggetjes en smalle paden te vermijden.

Een applicatie als Google Maps of Waze kan u hierbij helpen. Als u kiest voor het openbaar vervoer dan kunt u gemakkelijk uw reis plannen via 9292 of de NS Reisplanner.

Een goede reis gehad? Wanneer u gebruik maakt van ons transport-plan zal het antwoord een volmondige Ja zijn. Nadat de benen gestrekt zijn is het nu tijd om uw youngtimer voor het eerst in levende lijven te zien.

Waarschijnlijk is de youngtimer nog niet gecheckt. Dit is dan ook het eerste wat u gaat doen. Aan de hand van onze youngtimer checklist doorloopt u alle kritieke punten.

Zo bent u verzekerd dat uw auto zich in topconditie bevindt en beschikt over de juiste documenten en onderhoudshistorie.

Als blijkt dat uw youngtimer de check goed heeft doorstaan kunt u overgaan tot de aankoop. Schaam u vooral niet om over de prijs te onderhandelen. Want hoewel dit in Nederland niet vaak voorkomt is het in veel landen heel normaal. Zo bespaard u al snel een paar honderd euro op de kostprijs.

Weten hoe u het aankoop proces probleemloos laat verlopen? Lees er alles over op onze “youngtimer kopen” pagina. Zo voorkomt u dat u onnodig teveel zult betalen en haalt u het maximale uit uw aankoop.

Voordat u de auto inspringt om hem terug naar Nederland te rijden dient u uw youngtimer eerst te voorzien van een tijdelijk kenteken. Hiermee kunt u in het land van herkomst zonder problemen naar de grens toe rijden. Hoe het aanvraagproces van zo’n tijdelijk kenteken eruit ziet? Dat is afhankelijk van het land waaruit de youngtimer geïmporteerd zal worden.

In Duitsland bijvoorbeeld, werken ze met een 5-daags kenteken. Dit tijdelijke kenteken met WA-verzekering wordt in Duitsland aangemaakt en kan binnen 1 a 2 werkdagen bij u thuis worden afgeleverd.

Eenmaal in Nederland dient u het tijdelijke kenteken te vervangen voor een eendaags kenteken, welke gratis aan te vragen is bij de RDW. Hiermee mag u vanaf de grens naar een RDW keuringsstation bij u in de buurt rijden. Na de RDW keuring doet u aangifte van de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen.

Vervolgens stuurt de RDW u binnen 5 werkdagen een nieuw kentekenbewijs op. Een werkdag later ontvangt u een brief met een volledige tenaamstellingscode. Als u het kentekenbewijs van de RDW heeft ontvangen, moet u kentekenplaten laten maken en de youngtimer verzekeren voor de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).

Youngtimer Transportservice.

Heeft u geen tijd, zin of de benodigde kennis in huis om uw youngtimer zelfstandig te transporteren? Geen probleem. Bij YOUNGTIMERIMPORTS.NL doen we dit al vele jaren. Hierdoor weten wij precies hoe wij dit snel en tegen de beste prijs moeten regelen. En dat zonder in te leveren op veiligheid, kwaliteit en snelheid.

Wij nemen u al het werk uit handen en leveren uw youngtimer bij u voor de deur af. Inclusief keuring en afdracht bij de RDW en de belastingdienst. Het enige wat u hoeft te doen is achterover te leunen. Heeft u mooi de tijd om alvast te dagdromen over hoe u zo meteen de blits zal maken in uw topklasse youngtimer.

Transport aanvragen

Regel het gemakkelijk en snel online. Vraag uw youngtimer transport aan. Wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

RDW / Belastingsdienst

Voordat u uw youngtimer kunt rijden dient u eerst alles af te handelen met de RDW en de Belastingdienst Douane.

Is het transport geregeld?