Vragen over de Youngtimer regeling 2019?

Bel voor al uw vragen (0)252 347 176

Duitse man in lederhose en met een pul bier verkoopt zijn gele auto.

Youngtimer regeling 2019.

U heeft van iemand gehoord dat het rijden in een Youngtimer zéér aantrekkelijk is? Of bent u al van plan een Youngtimer aan te schaffen? Dan is het wel zo fijn om allereerst dingen duidelijk te hebben. De Youngtimer regeling kan u een grote besparing opleveren wanneer u bijvoorbeeld zakelijk rijdt.

 

In het jaar 2016 introduceerde staatssecretaris Wiebes de Youngtimer regeling “een zakelijke auto van 15 jaar oud privé rijden tegen 35% bijtelling van de dagwaarde”.

Meer informatie wetgeving.

Alle informatie omtrent de Youngtimer Regeling 2019 vindt u direct door op onderstaande button te klikken.

Begin met zoeken.

Weet u al wat voor Youngtimer u wilt hebben? Begin hier met zoeken in duizenden Youngtimers.

Een youngtimer importeren via tablet en smartphone met daarin een 3-tal spraakbubbels staan

Bijtelling.

Bij nieuwe auto’s betaald u vaak vanaf 4% tot 22% bijtelling over de catalogus/nieuwwaarde van  de auto. Dit blijft gedurende het gebruik van uw nieuwe bolide hetzelfde.

 

Met een youngtimer betaald u slechts 35% bijtelling over de dagwaarde van de auto. Deze dagwaarde is de waarde in het huidige economische verkeer. Hiermee wordt bedoeld wat u voor de auto zou krijgen als u hem vandaag of morgen zou verkopen.

 

Een Youngtimer taxatierapport kan hier snel duidelijkheid in verschaffen. Hoe dan ook, u hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat een Youngtimer u maandelijks veel geld kan besparen.

Jaarlijkse taxatie.

Wij adviseren u om ieder jaar een taxatie te laten uitvoeren door één van onze erkende taxateurs. Vaak is dit in uw voordeel omdat zakelijk ieder jaar afschrijft op uw Youngtimer. Hierdoor daalt  ook de bijtelling.

 

 Een taxatie is onderbouwend om achteraf discussie met de Belastingdienst te voorkomen. Bovendien kan het voor uw verzekeringspremie ook goed uitpakken. 

 

Klik hier en regel uw jaarlijkse youngtimer taxatie direct online.

Rekenvoorbeeld uit de praktijk.

De Youngtimer regeling 2019 maakt het mogelijk om luxe Youngtimers te rijden voor een voordelig bedrag per maand. Om u een duidelijke beeld te geven hieronder een rekenvoorbeeld.

Nieuwe BMW 7-serie: 
€120.000 x 25% bijtelling = €30.000 x 52% (tarief inkomstenbelasting) = €15.600 per jaar (€1.300 per maand).

Bij een tarief van 42% komt dit uit op €1.050 per maand.

BMW 7-serie van 15 jaar oud:
€8.000 x 35% = €2.800 x 52% (tarief inkomstenbelasting) = €1.456 per jaar (€121 per maand).

Bij een tarief van 42% komt dit uit op €98 per maand.

Youngtimer regeling particulier.

Wilt u als particulier een Youngtimer rijden en vraagt u zich af of de Youngtimer regeling ook geldt als u de auto niet als bedrijfswagen heeft gekocht of geleased? Dan vertellen wij u graag hoe het zit.

 

Om meteen maar met de deur in huis te vallen. Als particulier kunt u GEEN gebruik maken van de Youngtimer regeling 2019. Betekend dit dan dat het rijden van een Youngtimer als particuliere automobilist geen voordelen met zich mee brengt?

 

Absoluut niet. Sterker nog, er zijn nog vele andere voordelen die niets met de regeling te maken hebben.
Denk hierbij aan de afschrijving van uw Youngtimer.

 

Als we als voorbeeld kijken naar een nieuwe Golf , schrijft deze auto in 3 jaar tijd ruim 20.000 euro af (van 39.000 euro naar 19.000 euro ), Een Youngtimer Golf IV V6 zal in 3 jaar tijd maximaal 2.000 euro afschrijven. dat scheelt 18.000 euro.
Dat is toch een behoorlijk groot voordeel van een Youngtimer.

Vragen omtrent de Youngtimer regeling 2019?