Uw Youngtimer kopen.

man met autosleutel leunend op gele auto

Een bijtellingsvriendelijke auto tegen de beste prijs.

Een youngtimer uit het buitenland kopen.

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom u een youngtimer wilt kopen. Maar wat moet u weten voor de koop? De overheid heeft sinds een aantal jaar een speciale regeling voor youngtimers. Dankzij de “Youngtimerregeling 2018” kunt u als ondernemer veel voordeel behalen. Want deze luxe auto’s van minimaal 15 jaar oud kunt u zakelijk rijden tegen 35% van de dagwaarde.

Dat klinkt u als ondernemer vast en zeker als muziek in uw oren. Maar wilt u een youngtimer kopen uit fiscaal voordeel? Dan is het belangrijk een kwalitatief goede auto te kopen. U wilt immers niet het voordeel van uw youngtimer verliezen aan achterstallig onderhoud en reparaties.

Financiële voordelen.

Benieuwd wat het rijden van een youngtimer u als ondernemer op kan leveren? Bekijk het overzicht.

Slim op zoek.

Waar dient u op te letten wanneer u een youngtimer wilt gaat aanschaffen? Lees het hier.

Voordelig uw youngtimer kopen.

Als u een youngtimer kopen wilt, dan moet het voor u als zakelijke rijder natuurlijk wel wat opleveren. Een Youngtimer importeren uit het buitenland is dan verreweg het voordeligst. 

Maar wat maakt het dan zo aantrekkelijk om juist nu voor een youngtimer te kiezen? We geven u hieronder een kort overzicht van de belangrijkste voordelen.

Een voordelige aankoopprijs

In eerste instantie is het importeren van een youngtimer interessant vanwege de relatief lage aanschafkosten.

Want door de grote hoeveelheid beschikbare youngtimers in het land van herkomst is er veel aanbod. Hierdoor zijn de prijzen concurrerend laag. Veelal bespaard u zodoende 30 tot 40% op de aanschaf van uw youngtimer.

En dat zonder in te leveren op kwaliteit of extra’s. Sterker nog, autos uit het land van herkomst zijn over het algemeen beter uitgerust met luxe opties en afgewerkt.

Een gunstige bijtelling

Als tweede voordeel is er het voordelige fiscaal beleid. Voor ondernemers betekend dit een zeer gunstige bijtelling.

Voor nieuwe zakelijke auto’s berekend u de bijtelling gebaseerd op hun catalogus-waarde. Maar bij youngtimers mag u de bijtelling berekenen op basis van de dagwaarde. Dit betekend dat uw maandelijkse kosten vors omlaag kunnen.

Weten wat u kunt besparen met de aanschaf van een youngtimer? Vraag hier dan uw offerte aan. Op maat gemaakt voor een door u gekozen youngtimer.

Een lage BPM afschrijving

Als laatste punt is er de BPM-afdracht. Want die is vele malen lager dan voor auto’s vers uit de fabriek. Tijdens het importeren van uw youngtimer wordt de BPM berekend aan de hand van het BPM afschrijvingstabel 2018 van de Belastingdienst Douane. Er wordt vervolgens een korting verleend die gekoppeld is aan de leeftijd van de auto.

Aangezien youngtimers bijna altijd 15 jaar of ouder zijn, zal dit u een behoorlijke besparing opleveren. Benieuwd naar wat u kunt verwachten aan BPM afdracht? Dan kunt u een gratis youngtimer BPM berekening aanvragen.

Slim zoeken, Minder betalen.

Afhankelijk van uw budget en wensen is het verstandig om een Youngtimer te kopen met een zo laag mogelijke kilometerstand. Echter is het dan wel van belang om zeker te zijn dat het een originele kilometerstand betreft.

Via onze uitgebreid zoekplatform kunt u zelf opzoek gaan naar een Youngtimer uit het buitenland. Al deze Youngtimers zijn door ons vooraf geselecteerd en gecontroleerd op verschillende kenmerken. Dus geen zorgen meer om kilometerfraude of oplichting.

Daarnaast is de weergegeven prijs inclusief Nederlands kenteken en BPM. Daardoor weet u van te voren precies waar u aan toe bent. Met één klik op de knop uw youngtimer geïmporteerd. En alles van A tot Z geregeld.

Doe een aankoopkeuring.

Ga voor zeker met een youngtimer aankoopkeuring. Zo weet u precies waar u voor betalen gaat.

Youngtimer gekocht.

Uw youngtimer is aangeschaft. Hoe gaat het importeren nu verder in zijn werk? U leest het hier.

Onze youngtimer aankoopkeuring.

Wanneer u op het punt staat om uw youngtimer te kopen wilt u zekerheid. De zekerheid dat uw auto zich in top conditie bevindt. Maar ook de zekerheid dat er geen verborgen gebreken zijn zoals teruggedraaide kilometerstanden of een onjuiste onderhoudshistorie.

Om die zekerheid te garanderen is het nodig om voor de koop een aankoopkeuring uit te laten voeren. Een officiële merkdealer zal in dit geval de wagen onderwerpen aan een grondige inspectie. Zo word er gekeken naar de onderhoudshistorie, het schadeverleden, de staat en werking van de youngtimer en wordt er een proefrit gemaakt om de rij-eigenschappen te inspecteren.

Daarnaast wordt er tijdens een youngtimer aankoopkeuring gekeken naar nog vele andere punten. Een overzicht hiervan vind u in ons voorbeeld verslag aankoopkeuring.

Uw youngtimer gekocht.

Gefeliciteerd

U bent inmiddels de trotse eigenaar van uw nieuwe youngtimer. Maar wat nu? Nadat u de auto betaald heeft is het zaak om hem zo snel mogelijk naar Nederland te halen. Want u staat natuurlijk te popelen om uw nieuwe aanwinst in gebruik te kunnen nemen.

Om dit proces snel en vlekkeloos te laten verlopen gaan wij hard aan het werk voor u. Direct nadat de koop is afgerond nemen wij contact op met de vorige eigenaar. Tijdens dit contact zorgen wij ervoor dat uw youngtimer binnen 24 uur klaar is om geïmporteerd te worden.

RDW / Douane

Daarnaast gaan we ook direct in gesprek met de RDW en de Douane. Hierdoor zal er tijdens het import-proces geen onnodig tijdverlies ontstaan. We melden uw voertuig aan bij de belastingdienst, regelen de BPM afdracht en zorgen ervoor dat er een Nederlands kenteken wordt aangevraagd voor uw youngtimer.

Nadat alles in gang is gezet reizen wij af om uw youngtimer naar Nederland te brengen. Onze professionele chauffeurs halen uw auto met een oplegger uit het land van herkomst. Daarna is het nog even wachten op de Nederlandse kentekenplaten, maar zodra die er op zitten leveren wij uw bijtellingsvriendelijke youngtimer bij u voor de deur af.

Youngtimer transport

Uw youngtimer is inmiddels gekocht? Lees alles over het transport van uw auto naar Nederland.

RDW / Douane

Naast het transport krijgen we tijdens het importeren ook te maken met de RDW en de Douane. Meer info hier.

Benieuwd naar de volgende stap?