RDW / Douane.

Uw youngtimer correct ingeschreven
en de BPM betaald.

RDW / Douane.

Voordat u met uw youngtimer de Nederlandse weg op mag dient u de auto eerst te laten keuren bij de RDW. Dit zelfstandige bestuursorgaan van de overheid is de instelling die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen verzorgt. Ook uw youngtimer auto dient deze registratie en de daarbij horende keuring te ondergaan.

Daarnaast moet u ook de Belasting van personenauto’s en motorrijwielen, in het kort BPM,  betalen aan de Belastingdienst. Hoe dit in zijn werk gaat en wat wij voor u hierin kunnen betekenen leest u op deze pagina. Mocht u met vragen zitten dan kunt u ten alle tijden vrijblijvend contact met ons opnemen. Gebruik hiervoor onze contact pagina.

De RDW

Meer te weten komen over de Rijksdienst voor het Wegverkeer en wat zij voor uw youngtimer betekenen? U leest het hier.

De Douane

De Belastingdienst Douane regelt de BPM afdracht van uw youngtimer. Weten hoe dat in zijn werk gaat? Klik hieronder voor meer informatie.

Uw youngtimer inschrijven bij de RDW.

Het inschrijven in het Nederlands register en de bijbehorende schouwing zijn tijdens het youngtimer importeren de eerste stap. Wij proberen van te voren altijd afspraken te hebben staan bij de RDW. Dan kunnen wij uw youngtimer op de terugweg direct laten keuren.

Zo is alles voor u geregeld en gaat er geen tijd verloren. In de meeste gevallen heeft u de auto een anderhalve week later op Nederlands kenteken. Hierna kunnen wij uw youngtimer afleveren bij u thuis of op de zaak. En dat alles van A tot Z geregeld.

Nog geen youngtimer gevonden of moet u nog beginnen met zoeken. Hoe dan ook, een youngtimer zoeken, checken, kopen en/of transporteren doet u samen met ons. Wacht niet langer en bekijk ons zoekplatform om ook voor u de perfecte youngtimer te vinden. Met een paar klikken geïmporteerd.

Voor het betalen van de belastingen moeten we bij de Douane zijn. Dit alles regelen we tijdens de grensovergang van uw youngtimer wanneer deze voor het eerst Nederland inrijdt. Meer informatie lees u door hieronder op de knop te drukken.

Goed verzorgt langs de Douane.

Voordat uw auto de grens over mag, moet uw auto eerst langs de Douane. Hier wordt de BPM van uw youngtimer berekend. In Nederland wordt deze belasting in de meeste gevallen betaald bij de eerste ingebruikneming van een auto of motor.

Ook bij de import van uw youngtimer dient u BPM af te dragen aan de Belastingdienst. Dit gebeurt aan de hand van het BPM afschrijvingstabel 2018 van de Douane. Nadat het BPM bekend is, wordt er vervolgens een korting verleend die gekoppeld is aan de leeftijd van de auto.

Aangezien youngtimers bijna altijd 15 jaar of ouder zijn, zal dit u een behoorlijke besparing opleveren. Wanneer wij het importproces voor u regelen, nemen wij u al het werk uit handen. Zo weet u zeker dat u gegarandeerd de laagste BPM betaald.

Uw BPM berekenen

Weten wat u kwijt zult zijn aan BPM. Laat ons een gratis BPM berekening maken. Altijd de laagste prijs en gegarandeerd geaccepteerd door de Belastingdienst.

Ons Aanbod bekijken

Voordat uw zich druk hoeft te maken om RDW inschrijvingen en BPM afdrachten, dient u eerst de youngtimer van uw dromen te vinden. Dat doet u eenvoudig online.

Benieuwd wat wij u en uw youngtimer nog meer te bieden hebben?