Mercedes-Benz G-Klasse Youngtimer.

Klassieke uitstraling, zeldzame verschijning en een luxueuze interieur.

Een Mercedes-Benz C-Klasse Youngtimer.

De ontwikkeling van de G-Klasse begon in 1972 met een samenwerkingsovereenkomst tussen Daimler-Benz en Steyr-Daimler-Puch in Graz, Oostenrijk. Dit omdat de Shah van Iran, toentertijd een groot aandeelhouder van Mercedes, een militair voertuig zocht welke onder extreme omstandigheden goed zou blijven functioneren.

 

De ingenieurs van Mercedes-Benz in Stuttgart waren verantwoordelijk voor het ontwerp en het testen, terwijl het team in Graz de productieplannen ontwikkelde. Het eerste houten model werd in 1973 aan het management van Daimler-Benz gepresenteerd, met het eerste aandrijfbare prototype dat in 1974 begon met verschillende testen, waaronder Duitse bekkens, de Sahara en de poolcirkel.

 

De bouw begon in 1975, in een nieuwe productiefaciliteit in Graz, waar dit cross-country voertuig bijna volledig met de hand werd geassembleerd.

Mercedes-Benz G 500 – Brabus uitvoering uit 2001. Een ongekend mooie Youngtimer, en te bezichtigen in onze showroom in Sassenheim.

In 1980 nam het Vaticaan een speciaal gemaakt G-Wagen in ontvangst met een heldere thermoplastische top die diende als de Pausmobiel. Deze”Papa G” nam later zijn intrek in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart, Duitsland, waar hij tot op de dag van vandaag te bezichtigen is.

 

De eerste belangrijke verfijningen werden geïntroduceerd in 1981, waaronder een automatische transmissie, airconditioning, een extra brandstoftank, beschermende koplamproosters en een kabellier.

 

Brandstofinjectie kwam in 1982 beschikbaar toen de 230 GE in Turijn werd geïntroduceerd, samen met comfortabelere en meer ondersteunende voorstoelen, extra verwarming, bredere banden en spatschermen. Voor 1985 werden differentiële vergrendelingen, centrale deurvergrendeling en een toerenteller standaard.

 

De G-Klasse wordt vandaag de dag gekenmerkt door zijn klassieke uitstraling, zijn zeldzame verschijning en zijn luxueuze interieur, dat niet onderdoet voor de Mercedes topklasse sedans. Daarnaast is de G-Klasse is één van de meest waardevaste auto’s die er op dit moment te koop is. De vraag naar de G-Klasse is extreem hoog en sinds de stijgende populariteit van het SUV-segment is de verkoop sterk gestegen.

 

Ook als Youngtimer is de G zeer gewild, en dat is ook logisch als we kijken naar zijn robuuste uiterlijk, bijzonder goede rijeigenschappen en onverwoestbare componenten. Dit is een auto voor de stoere en actieve ondernemer, die houdt van een avontuur.

Niet de C-Klasse Youngtimer gevonden die u zocht?