BPM berekening Youngtimer.

Benieuwd wat u aan BPM kwijt zal zijn? Uw BPM afdracht berekenen kan GRATIS via ons platform. Vul onderstaand formulier in en ontvang een uitgebreide indicatie in uw mailbox.

“Gegarandeerd de laagst mogelijk BPM afdracht”

Uw wilt een youngtimer importeren? In de eerste plaats wilt u dan van te voren een duidelijk kostenoverzicht hebben. Zodoende kunt u bij ons terecht voor een gratis BPM berekening youngtimer. Omdat wij zes verschillende calculatie methodes hanteren garanderen wij u het laagst haalbare BPM-tarief .

Tijdens de invoer van een gebruikte youngtimer betaalt u nooit het gehele BPM bedrag maar slechts een klein gedeelte.  De BPM wordt grotendeels in de eerste vijf jaar afgeschreven nadat een auto nieuw geleverd wordt.

Bee Pee Em? Wat is het?

We horen het overal zodra we het over youngtimers hebben, de BPM. Maar wat is BPM nou eigenlijk precies? En nog belangrijker, waarom profiteren youngtimers van een gunstige BPM afdracht? Om u wat meer duidelijkheid te verschaffen vind u alle relevante informatie op deze pagina. We leggen het u graag uit.

Wat is BPM?

BPM is de afkorting van Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen. In Nederland wordt deze belasting in de meeste gevallen betaald bij de eerste ingebruikneming van een auto of motor. Ook bij de import van uw youngtimer dient u BPM af te dragen aan de Belastingdienst Douane. Maar hoe wordt het bruto BPM bedrag berekend?

BPM Berekenen

Wanneer we de BPM berekenen van uw youngtimer doen we dat aan de hand van de netto catalogusprijs en/of de CO2-uitstoot. Dit BPM-tarief is hetzelfde als dat van een vergelijkbare youngtimer in Nederland ten tijde van de eerste ingebruikneming. Voor het geval u meer te weten wilt komen over de BPM-tarieven kunt u de Tarievenlijst BPM-tarieven van de belastingdienst gebruiken.

Belangrijk is, dat in veel gevallen bij het invoeren van de youngtimer verschillende BPM regimes gehanteerd mogen worden voor het bepalen van het bruto-BPM. Als gevolg hiervan is het van belang om het voordeligste BPM regime te kiezen.

Laagste BPM garantie

Bij YoungtimerImports.nl koopt u uw youngtimer altijd All-inclusief. Ons youngtimer platform berekend aan de hand van het BPM afschrijvingstabel, de cataloguswaarde en de CO2-uitstoot van uw potentiële youngtimer, hoeveel BPM er afgedragen dient te worden. Door u volledige transparantie te bieden in onze werkwijze bent u verzekerd van de best mogelijke aankoopprijs van uw youngtimer.

Nog niet helemaal duidelijk?

Onze medewerkers zitten klaar om al u vragen te beantwoorden betreffende Youngtimers en de gemoeide BPM afdracht. Bereik ons telefonisch op 0252 347 176 of neem contact met ons op via de contactpagina.

Een goede Youngtimer vinden?

Via ons zoekplatform kunt u zelf zoeken in duizenden vooraf op kwaliteit geselecteerde Youngtimers uit heel Europa. Wij regelen het gehele importtraject voor u, inclusief aankoopkeuring en aflevering bij u voor de deur. Begin met zoeken!