Bijtelling Youngtimer berekenen.

Benieuwd wat u aan bijtelling voor uw Youngtimer kwijt zult zijn? Uw Bijtelling Youngtimer berekenen kan GRATIS via ons platform. Vul onderstaand formulier in en ontvang een uitgebreide indicatie in uw mailbox.

“Met een Youngtimer rijdt u fiscaal zeer gunstig zonder in te leveren op kwaliteit of rijplezier”

Staat u op het punt een youngtimer aan te schaffen en te importeren? Dan wilt u van te voren een duidelijk kostenoverzicht hebben. Daarom berekenen wij graag geheel vrijblijvend de te verwachten bijtelling voor uw inkomstenbelasting. Dankzij ons specialisme in deze prachtige auto’s van 15 t/m 25 jaar oud weten wij precies waar u rekening mee dient te houden.

Dankzij de Youngtimer Regeling 2019 kan iedere ondernemer die zijn auto ook privé rijdt, de fiscale bijtelling flink verlagen. Benieuwd wat deze regeling precies inhoudt, klik dan op de bovenstaande link.

Geen tijd/zin om te lezen en liever gewoon persoonlijk contact? Bel ons op (0)252 347 176 of mail naar [email protected] voor het maken van een afspraak.

 

Waarom de bijtelling Youngtimer berekenen?

Grafiek die een hand toont die hem omlaag duwt

Voor veel ondernemers is het vaak onduidelijk hoe het nou precies zit met de bijtelling van uw bedrijfsauto in het geval deze ook privé gereden word. Begrijpelijk, want als ondernemer bent u bezig met ondernemen. Toch is de fiscale bijtelling een belangrijk punt in uw algehele boekhouding. Om duidelijkheid te verkrijgen in het hoe en wat betreft bijtelling, is het handig om vooraf eerst te weten wat de bijtelling nou precies inhoudt.

Wat is Bijtelling?

Iedereen die in Nederland een bedrijfs- of leaseauto rijdt, en meer dan 500 kilometer per jaar gebruikt voor privé-doeleinden, dient hiervoor bijtelling te betalen. Dit is wat de belastingdienst hierover vermeld:

Gebruikt u de auto van uw onderneming ook privé? Bijvoorbeeld voor uw vakantieritten, boodschappen of familiebezoek? Dan hebt u daar voordeel van. Als u met die auto meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, krijgt u hiervoor een ‘bijtelling’.

De bijtelling is in dit geval een verrekening van uw privégebruik met de autokosten van uw onderneming, welke u dient op te nemen in uw aangifte Inkomstenbelasting. Behalve als u door middel van een rittenregistratie aan kunt tonen dat u de auto voor minder dan 500 kilometer per jaar privé gebruikt, hoeft u geen bijtelling te verrekenen.

Hoe wordt de bijtelling berekend?

Hoe hoog uw bijtelling voor de inkomstenbelasting zal zijn hoeft u niet zelf uit te rekenen. Want dit gebeurt automatisch in uw online aangifte inkomstenbelasting. De bijtelling wordt hierin verrekend met de kosten van de auto van uw onderneming. Maar voor de aanschaf van een nieuwe auto wilt u natuurlijk wel van tevoren weten wat uw bijtelling zal zijn.

Wanneer u kiest voor een Youngtimer van youngtimerimports.nl dan geven wij u een complete berekening van alle bijkomende kosten. Zo ontvangt u dus naast de aanschafkosten, de importkosten en de af te dragen BPM ook een overzicht van de te verwachten bijtelling. Want dankzij de Youngtimer Regeling 2019 gelden er voor deze groep auto’s van 15 t/m 25 jaar oud, net iets andere regels. Maar geen zorgen hoor, de regeling zorgt er juist voor dat u qua bijtelling veel minder hoeft te rekenen dan wanneer u kiest voor een nieuwe vergelijkbare auto.

Heeft u geen Youngtimer, maar wilt u toch graag weten hoe hoog uw bijtelling zal zijn? Kijk hiervoor dan op de website van de belastingdienst.

Bijtelling Youngtimer berekenen en taxeren.

Bij auto’s die ouder zijn dan 15 jaar, maar jonger dan 25 jaar,  is de bijtelling 35% van de waarde in het economisch verkeer (dagwaarde). Om deze dagwaarde aan te kunnen tonen dient u hiervoor een geldig taxatierapport te overhandigen aan de belastingdienst. Zeker in het geval van Youngtimers is het verstandig om deze taxatie elk jaar weer uit te laten voeren, de zogenoemde jaarlijkse taxatie, aangezien u flink kunt afschrijven op de dagwaarde hiervan.

Dankzij deze taxatie kan de bijtelling elk jaar naar beneden worden afgesteld, waardoor u maximaal profijt haalt uit uw Youngtimer. Als Youngtimer specialist kunnen wij deze taxatie geheel voor u verzorgen tegen de best mogelijke prijs. U leest er meer over op onze pagina: Youngtimer taxatie.

Nog niet helemaal duidelijk?

Onze medewerkers zitten klaar om al u vragen te beantwoorden betreffende Youngtimers en de bijtelling. Bereik ons telefonisch op 0252 347 176 of neem contact met ons op via de contactpagina.

Een goede Youngtimer vinden?

Via ons zoekplatform kunt u zelf zoeken in duizenden vooraf op kwaliteit geselecteerde Youngtimers uit heel Europa. Wij regelen het gehele importtraject voor u, inclusief aankoopkeuring en aflevering bij u voor de deur. Begin met zoeken!