AUDI YOUNGTIMERS.

praktisch, luxe en power

DE YOUNGTIMERS VAN AUDI.

Audi produceert auto’s met een conservatief design en een brede aantrekkingskracht. Vooral in het zakelijke segment is Audi een merk wat door vele wordt geprezen en met veel plezier en comfort gereden word. Dit is ook wat Audi youngtimers zo populair maakt. Een strak uiterlijk waar u goed mee voor de dag kunt komen.

Combineer dat met een innovatief interieur en perfecte rijeigenschappen, en dat tegen een fractie van de prijs die u kwijt zou zijn aan een nieuw model. Als we dan ook nog eens het fiscale voordeel meerekenen, is het eenvoudig om in te zien dat het rijden van een Audi youngtimer een verstandige keuze zal zijn.

WAAROM EEN AUDI YOUNGTIMER?

De keuze om voor een Audi youngtimer te gaan is voor sommige mensen heel logisch. Voor hen die nog niet overtuigt zijn hebben we alle voordelen op een rijtje gezet.

DE GESCHIEDENIS VAN AUDI AG

Waar komen al die prachtige Audi's vandaan? Hoe is Audi als bedrijf tot stand gekomen? En wie stond er aan de wieg van dit Duitse autobedrijf? Ontdek de geschiedenis van Audi.

WAAROM EEN AUDI YOUNGTIMER.

Als we de voordelen van een youngtimer rijden op een rijtje zetten, komen we telkens weer terug bij termen zoals “Bijtelling” en “BPM”. Zeker waar dat het belangrijke redenen zijn om te kiezen voor een youngtimer. Maar waarom kiest u dan nu juist voor een Audi? Het antwoord bestaat veelal uit 3 woorden:

Praktisch, Luxe en Power.

EEN TOONAANGEVENDE TECHNOLOGIE

Audi heeft een van de grootste en meest gevarieerde modellen van elk automerk, met bijna alles, van een supermini tot een supercar. Dat betekent dat eigenaars van een A3 zich kunnen koesteren in de gloed van de sportiviteit van de RS3. Daarnaast is Audi toonaangevend op het gebied van in-car-technologie, welke beschouwd worden als de beste die er zijn. Eenvoudig in gebruik en boordevol functies. Het is een geruststellende aanwezigheid in de cabine.

AANTREKKELIJK DESIGN

Eerlijk is eerlijk, Audi’s zijn niet de mooiste auto’s op de weg, maar hebben allen een conservatief ontwerp dat een brede aantrekkingskracht heeft. Deze style-by-stealth aanpak werkt zeker en Audi word meer dan eens geprezen om haar designs. Daarnaast heeft Audi (terecht) een reputatie opgebouwd voor het ontwerpen van enkele van de beste auto-interieurs die er zijn. Ze zijn altijd goed ingedeeld, met intuïtieve elementen, gevuld met de beste materialen en ergonomisch comfortabel. Met de vele tijd die we in onze auto doorbrengen is het gemakkelijk in te denken waarom Audi Youngtimers zo gewild zijn.

SNELLE VOORUITGANG

Audi produceert auto’s voor bijna elk type consument, maar bouwt ook enkele van ’s werelds beste raceauto’s. Audi’s endurance-racers domineren Le Mans al ruim tien jaar. Het hebben van een team dat 24 uur achter elkaar racet, is vrijwel het beste testbed dat je als autofabrikant kunt hebben. Dit omdat componenten en nieuwe technologieën onder de vorm van dwang worden geplaatst. Iets wat nooit gerepliceerd zal worden, zelfs niet met een leven lang op de A4.

AUDI IS MILIEUBEWUST

Het klinkt misschien vreemd om te suggereren dat een autobedrijf dat een kolos van een SUV bouwt, zoals de Q7 of een supercar zoals de R8, ook als milieu-pionier kan worden beschouwd. Maar Audi kan desondanks terecht zo’n claim maken. Zo heeft Audi de CO2-uitstoot van dieselmotoren teruggedrongen en het brandstofverbruik verbeterd. Moderne assistentiesystemen dragen bij aan een zuiniger verbruik. Daarnaast maken ze bij Audi gebruik van innovatieve aandrijvingstechnologie. Ook dit verlaagt de CO2 uitstoot en draagt bij aan een beter milieu.

DE POPULAIRSTE AUDI YOUNGTIMERS.

Bent u benieuwd welke youngtimer modellen van Audi veel bekeken worden via ons platform?
Hieronder vind u drie van de meest populaire Audi Youngtimers op dit moment.

AUDI A8 4.2 QUATTRO 2003

De Audi A8 4.2 Quattro uit 2003 is een luxe youngtimer die u de ruimte bied voor vijf personen, inclusief voldoende beenruimte aan de achterzijde voor absoluut comfort. Voor hen die net een stapje verder gaan.

AUDI A4 3.0 SEDAN 2003

De Audi A4 werd eind 1994 gepresenteerd als opvolger van de succesvolle Audi 80 B4. Deze zakelijke middenklasser heeft een 2,4-liter V6 motor met vijf kleppen per cilinder. Ook het interieur biedt u als rijder veel comfort.

Audi Youngtimers - Audi TT 1.8 uit 1999

AUDI TT 1.8 TURBO 1999

De Audi TT is een model wat iedereen kent. Zo combineert hij een sportief design met het comfort wat u van Audi verwachten mag. Hoewel de TT stevig is geveerd, blijft het een comfortabele auto voor dagelijks gebruik.

DE GESCHIEDENIS VAN AUDI.

De geschiedenis van Audi is net zo dynamisch en vasthoudend als zijn bekroonde voertuigen. Gebaseerd op de visie van één man, heeft het bedrijf vele economische en politieke uitdagingen overwonnen om naar voren te komen als een van de meest populaire en duurzame merken in de wereld van vandaag.

Het merk combineert zijn gevoel voor design met zijn wens om state-of-the-art voertuigen te creëren en is klaar om met succes de uitdagingen van de automobielindustrie van de 21ste eeuw te doorlopen

DE GRONDLEGGER VAN AUDI.

August Horch was een voormalig productieleider van Karl Benz en droomde ervan auto’s op eigen naam te maken. In 1899 realiseerde hij deze ambitie. Samen met 15 anderen startte hij een bedrijf in Duitsland dat in 1901 zijn eerste voertuig produceerde. Als het verhaal daar was afgelopen, hadden we misschien nog nooit van Audi gehoord. Maar toch veranderde de gebeurtenissen toen in 1909 de Raad van Bestuur Horch uit het bedrijf dwong. Echter was Horch vastbesloten om zijn liefde voor auto’s na te streven. Om deze reden richtte hij een ander bedrijf op. Omdat de naam ‘Horch’ al in gebruik was koos hij voor Audi. Latijns voor ‘Horen’.

Horch zijn eerste auto.
Audi's eerste productiewagen.
Audi in de oorlog.

Tegen 1910 werd rijden steeds populairder. In het Verenigd Koninkrijk alleen al waren er maar liefst 100.000 auto’s op de weg. De fabrikanten hielden gelijke tred met deze toenemende vraag. Het was in dit jaar dat Audi zijn eerste auto uitbracht. Deze instant-klassieker met een 4-cilinder, 4-tactmotor, die bekend staat als de Audi 1022 hp Type A Phaeton, belichaamde de sleutel tot succes voor de visie van Horch. Er werden slechts 137 Phaeton’s geproduceerd. Snel gevolgd door Type B en Type C. Elk gebouwd op de successen van zijn respectievelijke voorgangers, begon Horch zijn voertuigen in races in te voeren en won drie jaar lang de prestigieuze International Austrian Alpine Run.

AUDI IN DE OORLOG EN DAARNA.

Zoals de meeste Duitse fabrieken, werden Auto Union-fabrieken opnieuw ingericht voor militaire productie aan het begin van de Tweede Wereldoorlog en waren ze een doelwit voor geallieerde bombardementen tijdens de oorlog waardoor ze beschadigd raakten. Aan het einde van de oorlog werden dezelfde fabrieken ontmanteld als onderdeel van herstelbetalingen en alle bezittingen van het bedrijf werden onteigend zonder compensatie. In feite was het bedrijf nu geliquideerd. Echter, door financiële steun, herstartte de voormalige Audi-fabriek in Zwickau in 1949 de montage van de vooroorlogse modellen.

Het was pas in 1965 dat een gloednieuw, naoorlogs voertuig met een viertaktmotor werd vrijgegeven. Samen met dit aanbreken van een nieuw tijdperk werd gedacht dat de tijd rijp was voor een nieuwe productaanduiding. De traditionele Audi-naam werd daarom nieuw leven ingeblazen. Korte tijd later verlieten de laatste tweetakt DKW’s de productielijn in Ingolstadt. Vanaf dat moment werden de nieuwe modellen met viertaktmotoren geproduceerd onder de merknaam “Audi”. Een nieuw tijdperk was ook in een andere richting begonnen: de Volkswagen-groep verwierf het in 1953 in Ingolstadt gevestigde bedrijf, maar ging in 1969 fuseren met NSU Motorwerke.

HET NU EN LATER VAN AUDI.

Het bedrijf ontwikkelde in de jaren tachtig de vierwielaandrijvingstechnologie. Met de naam ‘Audi Quattro’ werd de technologie verwerkt in een krachtige coupé met turbocompressor. Sindsdien heeft het merk slim zijn weg gevonden in een uitdagende en concurrerende markt.Trouw aan zijn design met een innovatieve benadering van technologie word Audi beschouwd als een van de meest wenselijke wereldwijde merken. 

Audi is nu in staat om te voldoen aan een scala van industriële uitdagingen, waaronder verschuivende wereldwijde vraagpatronen, stijgende consument-verwachtingen, evenals de noodzaak om respect te tonen voor het milieu en duurzame aandrijflijnen te ontwikkelen.

KLAAR VOOR DE AUDI YOUNGTIMER VAN UW DROMEN?